Vitt hus och grönskande trädgård.

Bolåneräntan sänks igen

Nu sänker Landshypotek Bank bolåneräntan igen. Med sänkningen är räntan på lån med tre månaders bindning under fyra procent. Senast 3-månadersräntan låg under fyra procent var vintern 2023.

Sedan i våras har Landshypotek sänkt 3-månadersräntan flera gånger, och gjort det mer än vad Riksbanken sänkt styrräntan. Nu sänks bolåneräntorna igen, även denna gång redan innan Riksbankens nästa beslut.

– Vi är en bank som vill agera snabbt för att göra det bästa för våra kunder och påverka bolånemarknaden som helhet. Skillnaden märks på marknaden och för kunderna. Vi släppte våra snitträntor igår och kan konstatera att de i augusti tagit det största klivet nedåt sedan räntetoppen i våras, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef för bolån på Landshypotek Bank.

3-månadersräntan och 1-årsräntan sänks nu med 0,15 procentenheter medan 2-årsräntan sänks med 0,10 procentenheter. En bästa tremånadersränta erbjuds därmed på under 4 procent, 3,97 %. Räntan på 5 års bindningstid lämnas oförändrad, men är bankens bästa ränta, på under tre procent, 2,99 %.

Det var inte länge sedan banken förra gången sänkte bolåneräntorna. Den 7 augusti sänkte Landshypotek bland annat den rörliga räntan med 0,25 procentenheter. Med dagens sänkning har Landshypotek sedan i våras sänkt listräntan på 3-månaders bolån med 0,75 procentenheter, dvs mer än styrräntan har sjunkit. Även bankens bundna räntor har sjunkit markant.

Se Landshypoteks räntor på bolån.