Vy över Sundsvall

Landshypotek sänker bolåneräntor och höjer sparräntor

Landshypotek förbättrar nu erbjudandet för bolånekunder och sparare. Den rörliga bolåneräntan sänks med 0,20 procentenheter, men även räntorna på längre bindningstider sänks. Samtidigt höjs sparräntan igen.

– Vi är på väg in i ett nytt läge i ekonomin där räntorna på längre sikt kommer att gå ned. Vi vill att den förändringen redan nu ska komma kunderna till del. Vi går därför före och sänker räntorna för kund redan i dag, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Förra veckan aviserade Riksbanken att en sänkning av styrräntan kan komma i maj eller juni. Men Landshypotek väljer redan nu att erbjuda kunderna bättre ränta. Den rörliga räntan sänks med 0,20 procentenheter. För bindningstiderna 3, 5, 8 och 10 år sänks listräntan med 0,05 procentenheter.

– Den rejäla sänkningen av den rörliga räntan ger en omedelbar förbättring för många av våra kunder och stärker samtidigt valmöjligheterna på marknaden för nya kunder. När räntan stigit har många med bolån avvaktat, men nu finns chans att åter göra aktiva val på marknaden. Det här känns så klart extra angeläget i en tid då många hushåll runtom i Sverige tampas med högre kostnader, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Samtidigt höjer Landshypotek sparräntan på flera konton. Med dagens höjning med 0,05 procentenheter blir räntan på bankens mest populära sparkonto 3,80 %. Landshypoteks sparkonton har fria uttag, inga avgifter eller bindningstid och omfattas givetvis av insättningsgarantin*. Höjningen omfattar tre av Landshypoteks sparkonton: Sparkonto Trygghet, Sparkonto Jord och Skog samt Medlemskonto (medlem).