Almedalen

Träffa Landshypotek Bank under årets Almedalsvecka!

Under årets Almedalsvecka är Landshypotek på plats i Visby. I seminarier, panelsamtal och på mingel finns möjlighet att träffa, lyssna på och diskutera med Landshypoteks representanter och experter. Bjud in oss till en träff! I år har vi en ytterst stark uppställning till våra seminarier. Några av Sveriges ledande och mest erfarna representanter inom de gröna näringarna kommer att diskutera några av vår tids stora och aktuella frågor.

Klockan 13.00 på tisdagen den 25 juni arrangerar Landshypotek ett seminarium med rubriken ”Hur ska vi få mat i en kris om bönderna slås ut?”. Där diskuterar ledande representanter inom de gröna näringarna hur lantbruket och livsmedelsförsörjningen är en avgörande del av vår krisberedskap.

På scen står moderator Martin Kihlberg som är hållbarhetschef på Landshypotek Bank, Palle Borgström, förbundsordförande, för Lantbrukarnas Riksförbund / LRF, Mats Ekström, ordförande för Arlas svenska regionstyrelse och mjölkbonde, Mathilda Åberg, agronom i styrgruppen för Gotlands regionala mat- och livsmedelsstrategi, samt Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen.

Läs mer här.

Senare på eftermiddagen samman dag, klockan 17.00, startar vad som sannolikt är Almedalens proteinrikaste mingel – Landshypoteks årliga köttfika, med nya och gamla vänner till banken!

Onsdag 26 juni kl. 14.00 arrangerar vi ett hållbarhetsseminarium rubriken ”Hållbart lantbruk – skurk eller hjälte för klimatet?”.

I seminariet medverkar Åsa Gustafsson, ekologisk lantbrukare, Jenny Jewert, jordbruksexpert på Världsnaturfonden WWF, Annika Roos, vd på Jernkontoret, och Palle Borgström, förbundsordförande för Lantbrukarnas Riksförbund / LRF, samt Martin Kihlberg, hållbarhetschef på Landshypotek Bank. Modererar gör Landshypoteks kommunikationschef Tomas Uddin.

Läs mer här.

Onsdag 26 juni kl. 12.00 deltar Martin Kihlberg i ett panelsamtal arrangerat av Skogsindustrierna med rubriken ”Hur kan Sverige nå EU:s mål för kolsänka, LULUCF, utan att klimatomställningen äventyras?”

Läs mer här.

Torsdag 27 juni kl. 12.15 deltar Martin Kihlberg i ett seminarium som Swedbank arrangerar, med rubriken ”Hållbara banklån och obligationer – hur bidrar dessa till klimatomställningen?”

Läs mer här.

Träffa oss under veckan

Under veckan har du som är på plats även möjlighet att träffa våra experter. Vill du exempelvis boka in ett lunchmöte eller fika är du välkommen att höra av dig.

Martin Kihlberg arbetar som chefsjurist och hållbarhetschef på Landshypotek Bank. Martin har under flera års tid följt och analyserat EU:s lagstiftningspaket inom miljö och klimat och är en flitigt anlitad talare om hur dessa påverkar svenska lantbruksföretagare inom jord och skog. Sedan starten leder han Landshypoteks arbete med gröna obligationer. Landshypotek Bank var 2018 först i världen med att ge ut en grön säkerställd obligation i svenska kronor som uteslutande finansierar hållbart svenskt skogsbruk.

Prata med Martin om: hållbarhet, klimat, EU, gröna obligationer.

Catharina Åbjörnsson Lindgren arbetar som affärschef för Bo och Spara på Landshypotek Bank. Catharina har lett Landshypoteks tillväxtresa med bolånesatsningen sedan start och även bankens ”nystart” för sparkonton. Hon kan berätta om hur man går före Riksbanken och resten av marknaden, och hur man utmanar storbankerna på två av Sveriges kanske tuffaste marknader.

Prata med Nina om: bolån, sparande, räntor, bank, konkurrens och privatekonomi.

Tomas Uddin arbetar som chef för strategisk kommunikation på Landshypotek Bank. Tomas har lång och gedigen bakgrund av ledarskap, kommunikation och strategi inom de gröna näringarna, utifrån både offentligt och kooperativt perspektiv. Innan han började på Landshypotek var Tomas stabschef på Miljödepartementet i Regeringskansliet.

Prata med Tomas om: varumärken, kooperativt företagande samt de stora samhällstrenderna inom kommunikation, media och politik.

Tove Lundkvist arbetar med ledningsfrågor på Landshypotek Bank.

Prata med Tove om: ledarskapsutveckling och förändringsprocesser.

Jonas Feinberg arbetar som press- och PR-ansvarig på Landshypotek Bank.

Prata med Jonas om: mediespaningar inom bank, finans och de gröna näringarna.