Nu drar Landshypoteks regionmöten igång

Med start på lördag och under den kommande veckan kommer Landshypoteks lantbrukskunder och regionala företrädare att samlas för regionmöten över hela Sverige.

– Våra regionmöten är en unik plattform för att diskutera de gröna näringarnas utveckling och lantbrukets ekonomi. Nu samlas lantbrukare från hela landet för att mötas regionalt och lyfta aktuella frågor inom lantbruket och för Landshypotek, säger Per-Olof Hilmér, ordförande för Landshypotek Ekonomisk Förening.

Landshypotek har närmare 32 500 medlemmar som är jord- och skogsbrukare, vilka också är kunder och ägare av Landshypotek Bank. Medlemmar och förtroendevalda från hela landet kommer att samlas på elva regionmöten för att diskutera aktuella frågor inom banken, föreningen och branschen, summera 2024 och blicka framåt. Flera intressanta talare kommer att dela sina insikter om aktuella ämnen.

Under mötena presenteras resultatet och förslaget till utdelning i den medlemsägda banken, där 207 miljoner kronor föreslås delas ut till medlemmarna. Mötena är en viktig del av medlemsdemokratin i Sveriges enda medlemsägda bank, med val av representanter till den regionala föreningsstyrelsen, möjlighet att ställa frågor och få aktuell information.

Regionmötena ger också en översikt av aktuella frågor inom dagens lantbrukssverige och möjlighet att utvidga sitt nätverk. Varje regionmöte ger en unik inblick i de frågor som är aktuella i just den regionen. Inbjudna gästtalare delar med sig av sina spaningar på intressanta ämnen om allt från lantbruk till laganda.

 

Samtliga möten, gästtalare och tema för deras spaningar

Lördag 15 mars

Kl. 10.30      Region Småland (Björktorps Gård, Johannishus)

Gästtalare Magnus Samuelsson: Om livet på gården, som världens starkaste man och att vara en eftertraktad skådespelare.

Måndag 17 mars

Kl. 16.30      Gävle-Dala (Falu Gruva, Falun)

Martin Kihlberg, chefsjurist och hållbarhetschef Landshypotek Bank: Omvärlden, gröna näringen och kapitalmarknaden – kan de leva i symbios?

Stefan Ljungdahl, ledarskribent på Jordbruksaktuellt: Jordbruket är nu fullt av möjligheter – hur ser det ut och hur får vi fler att våga satsa?

Kl. 19.00      Gotland (Donners Event, Visby)

Jord- och skogsbrukets betydelse för Gotland, idag och i framtiden
Charlotte Petri Gornitzka, nybliven landshövding på Gotland och 
tidigare generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap: Om jordbrukets betydelse för Gotland idag och i framtiden.

Tisdag 18 mars

Kl. 13.00      Mälarprovinserna (Munktellmuseet, Eskilstuna)

Per Frankelius, lantbrukare och docent i företagsekonomi vid Linköpings universitet, om Varför behöver lantbruket ännu mer innovation?

Kl. 19.00      Skåne (Star Hotel, Lund)

Dick Harrison, författare och professor i historia vid Lunds universitet ger En inblick i bankernas historia

Kl. 19.30      Region Norr (Hotell Lappland, Lycksele)

Tomas Lundmark, professor emeritus i skogsskötsel vid SLU: Vem bestämmer om skogen? – Vi ska kunna gå rakryggade i våra skogar

Onsdag 19 mars

Kl. 16.45      Region Väst (Nuntorp, Brålanda)

Martin Kihlberg, chefsjurist och hållbarhetschef på Landshypotek Bank:
Omvärlden, gröna näringen och kapitalmarknaden – kan de leva i symbios?

Kl. 18.45      Region Mitt (Hernö Gin Hotell, Härnösand)
(Region Mitt omfattar Jämtland och Västernorrlands län)

Anette Norberg, dubbel OS-guldmedaljör pratar om ledarskap, och laget som blir större än summan av jagen: Våga, vilja och ha roligt tillsammans mot målen.

Torsdag 20 mars

Kl. 13.30      Region Örebro (Conventum, Örebro)

Per Frankelius, lantbrukare och docent i företagsekonomi vid Linköpings universitet: Varför behöver lantbruket ännu mer innovation?

Kl. 17.00      Region Östgöta (Linköping Konsert & Kongress)

Fredrik Daveby, agronom och utredare av jordförvärvslagen samtalar med Martin Kihlberg, chefsjurist och hållbarhetschef på Landshypotek Bank, om den översyn som nu görs av delar i jordförvärvslagen och hur det kommer påverka köp och ägande i framtiden.

Söndag 23 mars

Kl. 16.30      Region Wermland (Kil Arena)

Tina Thörner, coach och tidigare professionell kartläsare – om ledarskap, utmaningar och framgång: Pannben och hjärta.