Snitträntor april: Lägre snitträntor för bolån hos Landshypotek

I början av april sänkte Landshypotek bolåneräntorna. Snitträntan på 3-månaders räntebindning har med det gått ned jämfört med tidigare månad. Det visar en sammanställning av bankens genomsnittliga bolåneräntor för april som nu har publicerats.

Kunder i Landshypotek Bank som i april tecknade nya, eller villkorsändrade, bolån med 3 månaders bindningstid, gjorde det i snitt till en ränta på 4,54 %. Det är 0,20 procentenheter lägre än föregående månad, vilket exakt motsvarar sänkningen som banken gjorde i början april. Landshypotek sänkte i april också räntorna på flera längre bindningstider, en förändring som ännu inte syns på de snitträntorna. Bindningstiderna för 1 och 2 år snittade på 4,37 % och 3,86 %.

– Redan i början av april gick vi före både Riksbanken och marknaden och sänkte räntan på flera bindningstider. Nu ser vi tydligt att snitträntan på lån med 3-månaders bindning tar ett rejält kliv ner jämfört med förra månaden. Många nya bolånekunder har också hittat till oss under månaden, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef för bolån på Landshypotek Bank.

Se Landshypoteks räntor på bolån.

Kontakta för ytterligare information

Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10, jonas.feinberg@landshypotek.se

Landshypotek – trygg finansiering sedan 1836

Landshypotek grundades 1836 och är idag till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för utlåningen till jord- och skogsbruksnäringen. Banken växer snabbt på marknaden för bolån till hus samt sparande, och fortsätter vara ledande bank i finansieringen av jord- och skogsbruksfastigheter. Landshypotek Bank ägs av 34 000 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 240 medarbetare och verkar över hela landet.