Villaområde

Stabila snitträntor i mars

Förra veckan sänkte Landshypotek bolåneräntorna på både långa och korta bindningstider. Innan dess var bolåneräntorna i stort sett oförändrade mellan februari och mars. Det visar den sammanställning av Landshypotek Banks genomsnittliga bolåneräntor för mars.

– Det har varit en längre tid med avvaktan och stillastående marknad, vilket märks på vinterns snitträntor. Men vi rivstartade nu i april med att sänka flera räntor, allra mest vår rörliga ränta. Det finns alla möjligheter för bolånekunder att aktivera sig igen och jämföra erbjudanden, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef för bolån på Landshypotek Bank.

Landshypoteks omfattade sänkning av bolåneräntorna i april syns inte i denna rapportering av snitträntorna som avser mars. Kunder som i mars tecknade nya, eller villkorsändrade, bolån med 3 månaders bindningstid gjorde det i snitt till en ränta på 4,74 %, vilket är en oförändrad nivå jämfört med februari. Bindningstiderna för 1 och 2 år snittade på 4,35 % och 3,81 %.

Flera räntor sänktes i början av april. Men störst sänkning, med 0,20 procentenheter, gjorde Landshypotek på den ”rörliga” räntan (3 månaders bindning).

Här kan du se Landshypoteks räntor på bolån.